Koper

15°C
Jasno Humidity: 65%
PONEDELJEK
11°C / 22°C
TOREK
1°C / 14°C
SREDA
1°C / 7°C
ČETRTEK
2°C / 10°C
PETEK
0°C / 11°C
SOBOTA
2°C / 14°C
NEDELJA
3°C / 13°C

Kokain v Slovenijo prispel na brazilski ladji s sojo

Policija je prejšnji četrtek v koprskem pristanišču zasegla 206 kilogramov kokaina, ki je v Slovenijo prispel z brazilsko ladjo s sojo. Aretirali so 36-letnega državljana Brazilije in 41-letnega državljana Albanije. Sodnik je za osumljenca odredil pripor, so danes na novinarski konferenci pojasnili na Policijski upravi (PU) Koper.

Kokain v Slovenijo prispel na brazilski ladji s sojo

Po besedah pomočnika vodje sektorja kriminalistične policije PU Koper Dejana Grandiča so varnostniki na varovanem območju Luke Koper prejšnji četrtek v zgodnjih jutranjih urah opazili dva potapljača.

O tem so obvestili policijo, ki je na kraj prispela z več patruljami. Policisti so prijeli potapljača, ki pri sebi nista imela dokumentov za identifikacijo. Kasneje so ugotovili, da gre za 41-letnega državljana Albanije in 36-letnega državljana Brazilije.

Policisti in kriminalisti so pregledali območje pa tudi ladje v pristanišču. Ugotovili so, da je v pristanišče iz Brazilije prispela ladja, ki je prevažala sojo. Po pregledu ladje so ugotovili, da se v votli odprtini, namenjeni dovodu morske vode za ohlajevanje ladje, nahaja sedem zavojev z belo prašnato snovjo. Kasneje se je s pomočjo testiranja substance izkazalo, da gre za 206 kilogramov kokaina.

Policisti so 41-letniku in 36-letniku odvzeli prostost. Osumljenca so naslednji dan privedli k okrožnemu sodniku v Kopru. Na podlagi predloga tožilke je sodnik zoper oba osumljenca odredil pripor. Za kaznivo dejanje je predpisana zaporna kazen od pet do 15 let zapora.

Po navedbah Grandiča so vrednost 206 kilogramov kokaina ocenili na med devet in 32 milijonov evrov. "Ta operacija kaže, da sistem varovanja v pristanišču zelo dobro deluje," je zatrdil. Dodal je, da takšen primer sicer terja tudi analizo. V primeru, da bo ta pokazala, da so potrebni dodatni varnostni ukrepi, bodo na policiji te upoštevali, je pojasnil.

Oba osumljena tega kaznivega dejanja sta imela po navedbah Grandiča pomembno vlogo v transportu prepovedane droge. Policija nadaljuje postopek zbiranja obvestil in trenutno nima podatkov, kam je bila droga namenjena. Po sedanjih preiskavah ne sumijo, da bi bil ladjar seznanjen s tihotapljenjem droge, je še pojasnil Grandič.

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.