Koper

9°C
Nekaj oblačnosti Humidity: 93%
NEDELJA
9°C / 24°C
PONEDELJEK
11°C / 23°C
TOREK
12°C / 16°C
SREDA
11°C / 21°C
ČETRTEK
10°C / 21°C
PETEK
10°C / 21°C
SOBOTA
11°C / 18°C

Med martionovanjem drevo padlo na občanko, ta je davi umrla

Med včerajšnjim martinovanjem na Trgu Ivana Roba v Šempetru pri Gorici pred tamkajšnjo cerkvijo je drevo padlo na starejšo občanko in ji povzročilo hude poškodbe.

Med martionovanjem drevo padlo na občanko, ta je davi umrla

Po informacijah, ki so jih prejeli policisti Operativno komunikacijskega centra Policijske uprave Nova Gorica, je šlo za približno deset metrov visoko drevo, lipa, ki je bilo v trhlem stanju in se je tik nad tlemi zlomilo ter padlo na občanko. Dogodek se je zgodil, ko se je prireditev že približevala koncu, in na prizorišču več ni bilo veliko ljudi.

Na kraj dogodka so takoj prispeli policisti in poklicni gasilci iz JZ GRD Nova Gorica ter prostovoljni gasilci PGD Šempeter pri Gorici. Gasilci so zavarovali kraj nesreče, razžagali drevo ter nudili pomoč reševalcem nujne medicinske pomoči Zdravstvenega doma Nova Gorica.

Reševalci so oskrbeli 73-letno žensko, ki je bila hudo poškodovana, ter jo prepeljali v šempetrsko bolnišnico. Žal je danes zjutraj, zdravstveno osebje sporočilo, da je občanka zaradi hudih poškodb umrla.

Policija Policijske postaje Nova Gorica bo o vseh ugotovljenih dejstvih obvestila Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici, ki bo nadalje obravnavalo primer.

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.