Koper

15°C
Jasno Humidity: 65%
PONEDELJEK
11°C / 22°C
TOREK
1°C / 14°C
SREDA
1°C / 7°C
ČETRTEK
2°C / 10°C
PETEK
0°C / 11°C
SOBOTA
2°C / 14°C
NEDELJA
3°C / 13°C

Erling Haaland dosega vrhunsko formo, medtem ko se Manchester City sooča s prelomnim mesecem

Pet golov Erlinga Haalanda (23) v zmagi nad Lutonom v pokalu FA je poslalo zlovešče opozorilo tekmecem Manchester Cityja za naslov Premier League, da Norvežan dosega vrhunsko formo pravočasno za pomemben mesec v boju za naslov.

City je v torkovem masakru s 6-2 na Kenilworth Roadu pustil odprto pot do ponovitve trojnega uspeha v Premier League, Ligi prvakov in FA Cupu, ki so ga osvojili v Haalandovi prvi sezoni v klubu lani.

Varovanci Pepa Guardiole so na vrhu Premier League stisnjeni med Liverpool in Arsenal, kjer prve tri ločita le dve točki.

Erling Haaland dosega vrhunsko formo, medtem ko se Manchester City sooča s prelomnim mesecem

Toda naslednjih nekaj tednov bo ključnih pri odgovoru na vprašanje, ali bo City postal prva ekipa v zgodovini, ki bo osvojila štiri zaporedne naslove angleškega prvaka.

Manchester Unitedu je mogoče oprostiti naraščajočo tremo pred nedeljskim potovanjem na Etihad, potem ko je Haaland dosegel hat-trick v porazu s 6-3, ko so gostovali pri Cityju v prejšnji sezoni.

Angleški prvaki nato odpotujejo v Liverpool in gostijo Arsenal, preden se Marec konča. Aprila začnejo z gostovanjem pri četrtouvrščeni Aston Villi.

'Prihajamo'
Haaland je v 30 nastopih v sezoni, ki jo je prekinila dvomesečna odsotnost zaradi poškodbe stopala, zadel 27-krat. Toda kljub tem impresivnim številkam je 23-letnik, ki je v prejšnji sezoni dosegel 52 golov, zadel le trikrat v devetih tekmah, odkar se je vrnil po poškodbi pred tekmo z Lutonom.

"Prihaja, prihajamo," je rekel Haaland. "Vračam se v svoje najboljše stanje. Končno se počutim dobro. To je neverjeten občutek. Razburljivi časi so pred nami. Pripravljeni smo na napad."

Prve štiri torkove zadetke Haalanda je asistiral Kevin De Bruyne, ki ga v tej sezoni prav tako pestijo težave s poškodbami. Toda belgijski reprezentant je igral odločilno vlogo, ko je bil na voljo in ima zdaj 11 podaj in dva zadetka v 10 nastopih, odkar se je januarja vrnil po petmesečnem premoru.

Haaland in De Bruyne sta to sezono v Premier League začela skupaj le trikrat, od tega enkrat, ko je bil De Bruyne zaradi poškodbe primoran iz igre že v prvem polčasu na uvodnem večeru sezone pri Burnleyju.

Kljub omejeni razpoložljivosti svojih zvezdnikov v ospredju je City zmagal 14 in remiziral eno od zadnjih 15 tekem v vseh tekmovanjih. Če si bo Guardiola privoščil razkošje, da bodo v prihodnjih tednih zdravi, pripravljeni in v taki formi, bosta Liverpool ali Arsenal potrebovala nekaj posebnega, da bi Cityju odrekla šesti naslov v sedmih sezonah.

"Mislim, da Erling potrebuje fanta z vizijo, kakovostjo in radodarnostjo (De Bruyna)," je dejal šef Cityja. "In Kevin potrebuje gibanje Erlinga, a seveda vemo, kako agresivni so."

Haalandovih skupno 79 golov na 83 tekmah, odkar se je pridružil Cityju, je 30 več kot kateri koli drug igralec Premier lige v tem času.

"Številke, ki jih ima pri svojih letih v vseh tekmovanjih, so neverjetne," je dodal Guardiola.

"On je naš najboljši strelec, vesel, da je dobil samozavest, saj fantje, ki so najboljši strelci, potrebujejo gole, in to mu je uspelo (proti Lutonu)."
 

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.